cbs de Schakel
U bevindt zich hier: Contact » Aanmelden

Uw kind aanmelden

Wanneer kan ik mijn  kind opgeven?

Om een planning te maken voor een groepsindeling is het voor ons plezierig dat de leerlingen al vroeg worden opgegeven. Meestal worden de kinderen als ze 3 jaar geworden zijn, opgegeven voor de basisschool.

Hoe kan ik mijn kind opgeven?

Het maken van een bewuste keus voor een geschikte basisschool is niet altijd gemakkelijk. Goede voorlichting is hierbij onmisbaar. Informatie over De Schakel is op verschillende manieren te krijgen:

Opbellen om een schoolgids te ontvangen (tel.: 0341-416557)
of/en: langs komen voor een informatief gesprek van ongeveer een half uur (overdag)
of/en: mailen met specifieke vraag naar de directeur: ruudvogel@stichtingvco.nl

U kunt dan daarna nog eens een kijkje nemen op onze loacie aan de Vondellaan om alles in de praktijk te kunnen ervaren.

Bestaat er een wachtlijst?

Nee, geen enkele school van de VCO kent een wachtlijst.

Zijn er wendagen?

Ja er zijn 5 wenochtenden. Uw kind krijgt een uitnodiging voor deze wenochtenden.

4 jaar en dan naar school?

Ja, zodra uw kind 4 jaar is mag hij/zij naar school. De maanden november en december zijn voor de kinderen intensieve maanden. De feestdagen brengen bij onze jongste leerlingen altijd veel spanning met zich mee. Om die reden zullen tijdens de genoemde maanden geen nieuwe leerlingen instromen. Kinderen die in de maanden november of december 4 jaar worden, zijn per 1 januari van harte welkom.
Ook tijdens de laatste 2 maanden van het schooljaar is het voor deze jongste kinderen niet verstandig om naar school te gaan. Deze kinderen hebben n.l. slechts korte tijd de mogelijkheid om te wennen aan  de basisschool, de klas en de juf. Na de zomervakantie moeten deze leerlingen wéér wennen. Mocht bovenstaande problemen opleveren dan horen we dit graag en kijken we naar een goede oplossing.
Tijdens de welkomstochtenden kirjgen de kinderen ook een welkomstbrief mee naar huis.
 

Informatie

Wilt u graag meer weten over CBS De Schakel? We nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen bij ons op school. Kom eens langs om de sfeer te proeven en om informatie te ontvangen over het onderwijs op De Schakel. Uw peuter mag gerust meekomen.

Aanmeldformulier aanvragen

Kiest u voor onze school? Vraag dan het aanmeldformulier aan bij de directeur van CBS De Schakel, Ruud Vogel, tel. 0341 – 41 65 57 of lever een ingevuld aanmeldformulier in. U kunt het aanmeldformulier vinden door te klikken op deze link.