U bevindt zich hier: De Schakel » Leonardo-onderwijs

Leonardo onderwijs

Onderwijs voor hoogbegaafde kinderen

Sommige hoogbegaafde kinderen halen in het reguliere basisonderwijs niet het beste uit zichzelf. Dat kan leiden tot onderpresteren, aanpassingsproblemen en gedragsproblemen. Sommigen voelen zich ongelukkig. Voor hen is er Leonardo-onderwijs. Dit biedt kinderen een uitdagende leeromgeving waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. In eigen tempo en niveau. Het Leonardo-onderwijs wordt gegeven in het gebouw van Het Kompas aan de Lovinkstraat in Harderwijk.

Extra vakken

De leerkrachten van de Leonardo-klassen zijn speciaal opgeleid in het omgaan met hoogbegaafdheid. Leerlingen krijgen hier naast de reguliere vakken (die in compacte vorm worden aangeboden) ook extra vakken zoals filosofie, schaken, ontwerpen met ICT, Spaans en omgaan met hoogbegaafdheid.

Eisen

Een Leonardoklas bestaat uit maximaal 20 kinderen. Om ingeschreven te kunnen worden voor het Leonardo-onderwijs is een minimum totaal-IQ van 130 vereist. Bovendien mag er geen sprake zijn van gedrag dat het normale functioneren van de groep belemmert.

Bekijk de website van de Stichting Vrienden van Leonardo Harderwijk >