U bevindt zich hier: De Schakel » Peuterspeelzaal

Wat is een peuterspeelzaal?
De peuterspeelzaal biedt een plek aan kinderen van 2 tot 4 jaar om samen te spelen, te leren en leeftijdsgenootjes te ontmoeten. Door het aanbieden van speelse, gevarieerde activiteiten wordt de ontwikkeling van het kind zo veel mogelijk gestimuleerd.

Binnen CBS De Schakel zijn twee peuterspeelzaalgroepen gehuisvest. De groep Robbedoes heeft een christelijke identiteit en de groep De Stampertjes heeft een neutrale identiteit.
Dat de speelzalen in de basisschool zitten, heeft twee redenen. Voor ouders is dit gemakkelijk wanneer ze oudere kinderen hebben die al de basisschool bezoeken. Maar ook kan hierdoor contact gelegd worden tussen peuterspeelzaal en basisschool. Daardoor verloopt de overstap van peuterspeelzaal naar basisschool gemakkelijker en groeit uw kind langzamerhand naar de basisschool toe.

Wat biedt de peuterspeelzaal?
Peuters kunnen onze peuterspeelzaal bezoeken vanaf de leeftijd van 2 jaar. Door de vertrouwde, vaste dagindeling en de enthousiaste pedagogisch medewerkers voelen peuters zich al snel thuis op de peuterspeelzaal. Een peuterspeelzaal kan veel bijdragen aan de ontwikkeling van uw kind in de leeftijd van 2 jaar tot 4 jaar. Er wordt o.a. de mogelijkheid geboden veel ervaringen op te doen, die anders zijn dan in de thuissituatie.

Waarom is de peuterspeelzaal belangrijk voor uw peuter?

Een kind ontwikkelt zich door te spelen. Dat kan bij uitstek in een peuterspeelzaal!

De peuterspeelzaal biedt:

• Leeftijdsgenootjes om mee te spelen, delen en samen te ontdekken
  • Een speels activiteitenprogramma en uitdagend spelmateriaal dat aansluit bij de belangstelling en ontwikkeling van peuters
  • Deskundige pedagogisch medewerkers die de peuters stimuleren om nieuwe dingen te ontdekken en de zelfstandigheid bevorderen
  • Een duidelijk programma met een vast dagritme; goede voorbereiding op de basisschool
  • Regelmatige observaties waardoor uw peuter gevolgd wordt in de ontwikkeling.
  • Peuters die wat extra ondersteuning nodig hebben kunnen deelnemen aan het zogenaamde VVE-programma

Openingstijden “Robbedoes”

Maandag        8.30-11.45 uur (2-3 jaar)     en        13.00-15.45 uur (3-4jaar)

Dinsdag          8.30-11.45 uur (2-3 jaar)     en        13.00-15.45 uur (3-4 jaar)

Woensdag      8.30-11.45 uur (2-4 jaar)

Donderdag     8.30-11.45 uur (2-3 jaar)     en       13.00-15.45 uur (3-4 jaar)

Vrijdag            8.30-11.45 uur (2-3 jaar)     en       13.00-15.45 uur(3-4 jaar)

’s Ochtends kunt u uw peuter tussen 08.30 en 08.45 u brengen en tussen 11.30 en 11.45 u ophalen.

’s Middags kunt u uw peuter tussen 13.00 en 13.15 u brengen en tussen 15.30 en 15.45 u ophalen.

Openingstijden “de Stampertjes”

Maandag t/m vrijdag van 8.30-12.00 uur (peuters 2-4 jaar)
U kunt uw peuter tussen 08.30 en 08.45 u brengen en tussen 11.30 en 11.45 u ophalen.

Voor meer informatie klik op: http://www.skh-harderwijk.nl/  of neem telefonisch contact met ons op via: 0341-460183. Maar ook bent u altijd welkom om een kijkje bij ons te komen nemen. We vinden het wel fijn dat u ons van tevoren even belt, zodat wij ook even de tijd voor u hebben.