CBS de Schakel
U bevindt zich hier: de Schakel » Plusuren

Plusuren

Sommige kinderen kunnen meer lesstof aan dan ze krijgen in hun klas. Daarom zijn we in januari 2009 al gestart met plusuren. Deze plusuren zijn bedoeld voor leerlingen van de groepen 1 tot en met 8. Dit houdt in dat de kinderen één keer per week een halfuur uit hun eigen klas gaan. Tijdens de plusuren krijgen de leerlingen instructie op de opdrachten behorend bij het verrijkingsmateriaal (uitdagende leerstof) onder leiding van juf Mieke Brons. Deze opdrachten krijgen de kinderen mee als verrijking om in de klas aan te werken. Elke week wordt de voortgang met de leerlingen besproken.

Juf Mieke is elke maandagochtend op Schakel 1 om de leerlingen van groep 1-4a die extra uitdaging nodig hebben te begeleiden.

Dinsdag om de week is juf Mieke een ochtend op Schakel 2 om de leerlingen van groep 4b-8 die een extra uitdaging aan kunnen te helpen. De andere week werken deze leerlingen zelfstandig aan hun taak die zij samen met juf Mieke gekozen hebben.