U bevindt zich hier: Groepen » 2017-2018 » Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6

Leerkracht:

Meester Michiel van Dijk
(michielvandijk@stichtingvco.nl)

13 juli 2018

Zomervakantie! De kinderen kunnen eindelijk genieten van hun vakantie. Bij deze wil ik alle kinderen en ouders van groep 6 bedanken voor het afgelopen schooljaar! Ik heb een geweldig jaar gehad met ze. Ik vind het een erg leuke groep, wat een kanjers! Alle ouders ook bedankt voor de fijne samenwerking en hulp.

EEN HELE FIJNE ZOMERVAKANTIE EN TOT NA DE VAKANTIE!

3 juli 2018

Bij de bij
Donderdag gaan we op bezoek bij de imker in de natuurtuin (Zeepad). Zie het stukje bij 21 juni voor meer informatie. Belangrijk is dus: lange broek, lange mouwen en dichte schoenen. Anders mag je de bijenstal niet in. 
Verder zullen we waarschijnlijk wat later (15 minuten?) terug zijn op school.

Rapport
Aanstaande vrijdag krijgen de kinderen hun rapport mee. Ik ben over het algemeen erg tevreden hoe ze het hebben gedaan. Met name begrijpend lezen is flink verbeterd! 

Pleinfeest
Diezelfde vrijdag is het pleinfeest. U komt toch ook! Gezelligheid, sportiviteit en een lekker hapje. Tot vrijdag!

Musical groep 8
Maandagmiddag 9 juni neemt groep 8 afscheid. Ze voeren dan de eindmusical op in een zaal van Landstede. Erg spannend en leuk voor ze. We zullen 's middags hier op de fiets naar toe gaan.

21 juni 2018

Agenda
Hier
vindt u de agenda voor de rest van het schooljaar.

Schoolreisje
Aanstaande maandag gaan op schoolreisje naar Drouwenerzand. Dinsdag hebben de kinderen hierover een brief meegekregen. We hopen op een gezellige dag met mooi weer!

Bij de bij
Donderdagochtend 5 juli gaan we naar de Natuurtuin (Zeepad) om een kijkje bij de bijen te nemen. De les is van 10:30 uur tot 12:00 uur. We zijn dus iets later dan anders terug op school. Welke ouders vinden het leuk om mee te fietsen en/of mee te helpen?
Er zijn 6 onderdelen: 5 opdrachten én een kijkje in de bijenstal o.l.v. een imker. De kinderen krijgen een bijenkap. Hier volgen voor de zekerheid een paar regels om te zorgen dat de kans zo klein mogelijk is, dat er een kind gestoken wordt:
1. Iedereen moet een lange broek, lange mouwen en dichte schoenen aan. Wie dit niet heeft, mag helaas niet mee de bijenstal in.
2. In de bijenstal is een imkerkap verplicht.
3. Als er een bij in je buurt komt, blijf dan rustig. Een bij schrikt van plotselinge bewegingen zoals slaan en wegrennen en zal daardoor eerder steken.
4. Blijf op de paden, zo stoor je de bijen die rondvliegen minder.
5. Draag bij voorkeur licht gekleurde kleding.
6. Draag liever geen parfum, deodorant of andere sterk geurende dingen.

We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar het kan altijd gebeuren dat een kind gestoken wordt. Is uw kind allergisch hiervoor, laat het mij dan van tevoren weten.

9 juni 2018

Klassenavond
Gisteravond was onze klassenavond. Het was erg gezellig, luidruchtig en superleuk! De foto's kun je zien in het fotoalbum op deze website.
Emiel, Justins vader, en ik hadden de schone taak om alles in het gareel te houden. Dit was gelukkig nauwelijks nodig. We deden verstoppertje in de school, een Kahoot-quiz, ballentikkertje en verstoppertje buiten. Ook werd er flink gedanst en waren er genoeg versnaperingen. Jammer genoeg was Merve er niet bij. Zij was ziek.
Verder werd ik verrast met een cadeau van alle kinderen: een avondje bij Kok met m'n vrouw. Heel erg bedankt allemaal!

Cito
We hebben er al een aantal Citotoetsen op zitten. De rest volgt aankomende week. Altijd wel weer een spannende periode. 

Schoolreisje
We gaan maandag 25 juni op schoolreisje naar Drouwenerzand in Drenthe. Het park is goed overzichtelijk, waardoor de kinderen vrij rond kunnen lopen. Hierdoor hoeven er toch geen extra ouders uit onze groep mee. We hebben namelijk al genoeg begeleiding.

Update 17 mei 2018

Verplaatsen toets topo blok 6
Ik hoorde gisteren op het korfbalveld terecht de opmerking dat er een topotoets gepland staat op vrijdag 1 juni. Dit is na 4 avonden lopen (10 km avondvierdaagse). Misschien dat ze dan wel wat vermoeid zijn, dus verplaats ik deze toets naar maandag 4 juni. Dus de topotoets blok 6 is nu op maandag 4 juni.
De 'gewone' aardrijkskundetoets van blok 6 op dinsdag 29 mei blijft gewoon staan.

Update 11 mei 2018

Korfbal
Aanstaande dinsdag- en woensdagavond gaan we weer met De Schakel korfballen. Hier vindt u nogmaals de teamindeling en het programma. U komt toch ook allemaal aanmoedigen!

Visles
Volgende week vrijdag (18 mei) krijgen we visles. In de ochtend zal er van alles verteld worden over vissen. 's Middags zullen we op de fiets naar de vijver aan de Wittenhagen vertrekken. Daar zullen een aantal mensen van de visvereniging ons helpen bij het vissen.
Welke ouder lijkt het leuk om die vrijdagmiddag 18 mei mee te fietsen en/of te helpen bij de begeleiding? Ik hoor het graag.

GGD
Op dinsdag 29 mei komt Trix Steenbergen, assistente JGZ, tijdens gym de kinderen van groep 6 meten en wegen. In deze brief kunt u hierover meer informatie lezen. De kinderen krijgen deze brief a.s. maandag voor de zekereheid ook op papier mee naar huis.

Agenda mei en juni
Hier vindt u de agenda voor de aankomende 2 maanden.

Update 16 april 2018

Harderwijks Juniordictee
Afgelopen woensdag gingen Rick en Ninthe naar de finale van het Harderwijks Junior Dictee. Er deden 26 groep zessers uit heel Harderwijk mee. De winnaar had 6 fouten. Rick en Ninthe zaten hier dichtbij: Rick had er 8 en Ninthe had 10 fouten. Op Harderwijkse Zaken kunt u hier meer over lezen. 
Het was een leuke ochtend met schrijver Chris Vegter. Ook de burgemeester was erbij aanwezig. Hier ziet u de foto.

Koningsspelen vrijdag 20 april 2018
Bij de vorige update (10 april) staat al heel veel informatie inclusief de bijbehorende brief. Hier nog wat extra informatie: 

 • De indeling van de groepjes vindt u hier. Ook staat er bij wie er begeleiden. Fijn dat er zoveel ouders zich hebben opgegeven! U wordt om 12:00 uur verwacht bij De Schakel aan de Vondellaan. Na het evenement loopt u van het Sypelterrein met de kinderen terug naar het schoolplein en rond 15:30 uur is het afgelopen. 
 • Rond 15:30 uur zijn we ongeveer terug bij De Schakel aan de Vondellaan. Vanaf hier zijn de kinderen dan ook vrij en kunnen ze zelf naar huis óf ze kunnen door u worden opgehaald.

Theater VCO 'Hospitaal Abnormaal' woensdag 25 april 2018
U krijgt hier nog meer informatie over. Waarschijnlijk zullen we rond 11:00 uur op de fiets stappen en rond 13:00 uur weer terug zijn. De voorstelling is namelijk van 11:30 uur tot 12:30 uur. Welke ouder wil er dan meefietsen en natuurlijk bij de voorstelling zijn? Hoeveel ouders er naar binnen kunnen, hoor ik denk ik nog.

Schoolkorfbal
Ik zoek nog begeleiders van een paar teams! Voor team 2 hebben we al begeleiding: de vader van Yanique. Zie verder de update van 10 april.

Update 10 april 2018

Ben er weer
Gelukkig ben ik er weer. Het duurde ook veel te lang. Ik had 'gewoon' een flinke griep. Het gaat nu weer goed. Ik ben niet meer ziek, ik moet alleen nog wat meer energie krijgen.

Koningsspelen
Vandaag krijgen de kinderen deze brief mee. Hierin staat meer informatie over de Koningsspelen 2018. In het kort ziet die dag er zo uit: We beginnen op het plein van S2 met het liedje/dansje, daarna is er ontbijt in de klas. De rest van de ochtend is een gezellige ochtend. Om 12:00 uur gaan we op de fiets naar S1. Van daar uit gaan we lopend naar de sporthal De Sypel, waar we lunchen en allerlei leuke sporten en spellen doen. Om 15:30 uur zijn we ongeveer weer terug op school. Wie wil/kan helpen die middag met het begeleiden van een groep kinderen? U kunt daarvoor het strookje inleveren.

Theater VCO
Op woensdag 25 april mogen we naar een musical kijken die gehouden wordt in de theaterzaal van het Dolfinarium. Hierover heeft u al een flyer meegekregen. We zijn dan wel later weer op school. 

Korfbal
Hier ziet u de indeling van de korfbalteams. We hebben gewoon geloot. Het korfbaltoernooi is op dinsdagavond 15 mei en/of op woensdagavond 16 mei. Welke ouder, tante, buurvrouw, enz. zou het leuk vinden om die avond een team te coachen? Natuurlijk hopen we sowieso dat u allemaal komt aanmoedigen. In de meivakantie zal er bij Unitas een clinic zijn van het Nederlands team! U krijgt hier nog meer informatie over.

Update vervanging meester Michiel

Wat fijn dat we juf Marloes, juf Michelle en meester Martin deze week ook weer in kunnen zetten voor de schakeltjes van groep 6. Jullie hadden gistermiddag zelfs 2 moeders voor de klas, de moeder van Ninthe en de moeder van Tinke, die een leuke bingo hebben verzorgd. Nogmaals hartelijk dank! 

Donderdag komt juf Marloes de hele dag, vrijdagochtend meester Martin en vrijdagmiddag juf Marloes opnieuw. We hopen dat meester Michiel komende maandag weer aan het werk kan. Het gaat al iets de goede kant op, maar hij moet nu echt nog even rustig aan doen.

Belangrijke info voor groep 6

Helaas is meester Michiel flink geveld door de griep. We wensen hem heel veel beterschap toe! Hij wil heeeeeeeel graag weer voor de groep, maar dat lukt deze week helaas nog niet. Gelukkig hebben we andere juffrouws en zelfs meester Martin voor de groep kunnen zetten. Vanmorgen hebben de kinderen nog een groot compliment gekregen omdat zij zo goed meewerken en meehelpen. Fijn hoor!

Morgenmiddag hebben we de Paasviering in de Bethelkerk. Als het goed is, heeft elk kind de uitnodiging ontvangen. Er waren echter veel vragen vanuit de kinderen..., vandaar nog even onderstaande informatie:

De kinderen worden op de normale tijd op school verwacht. De kinderen die een rol hebben in de viering, vertrekken om 13.15 uur onder begeleiding naar de kerk. De andere kinderen fietsen met meester Martin mee (die morgen invalt) naar de kerk. De viering is van 14.00-15.00 uur. Het is eigenlijk de bedoeling dat de kinderen bij de kerk opgehaald en meegenomen worden door de ouders. Dit mag natuurlijk. De kinderen die niet opgehaald kunnen worden en/of brede school activiteiten hebben, fietsen weer met meester Martin terug naar school en gaan vervolgens naar huis.

Mochten er nog vragen zijn, dan horen we die graag!

Groetjes, Barbara

Update 14 maart 2018

Boomfeestweek
In het kader van de boomfeestweek hebben de kinderen in de klas diverse presentaties gehouden over hun favoriete boom. Wat een ontzettend mooie, creatieve, originele en leerzame presentaties waren er. De eikenboom was toch wel het meest favoriet :) .
Afgelopen maandag zijn we naar het bos geweest en hebben daar een rondleiding gehad van een boswachter en iemand van natuurmonumenten. Naast het prachtige weer was het ook erg leuk en interessant. Op de site van Hortus staan wat foto's van onze groep.

Juniordictee
We hebben dinsdag meegedaan aan het Harderwijks Juniordictee. 2018. Dit dictee is bedoeld voor alle groepen 6 en is geschreven door Tosca Menten. Wat een moeilijke woorden! Ik zou ze zelf ook niet allemaal goed hebben geschreven, denk ik. Een paar moeilijke woorden: kitesurfen, zeeolifanten, turquoise, onderwaterbegroeiing en pyjamaontwerper.
Eén winnaar per klas wordt uitgenodigd voor de finale op het gemeentehuis. Dit horen we t.z.t.

Pasen 2018
Op donderdagmiddag 29 maart is de paasviering in de Bethelkerk. U bent hiervoor natuurlijk van harte uitgenodigd. We zijn al druk aan het zingen en horen de bijbelverhalen over de kruisiging en de opstanding van Jezus.

Update 13 februari 2018

Rapportgesprekken
Met de meeste ouders heb ik de rapportgesprekken nu gehad. Fijn dat we zo over uw kind konden praten. Of u het gesprek nu al hebben gehad of niet, mocht u toch nog wat te binnen schieten óf ergens over willen praten, dan maken we natuurlijk een afspraak. Loopt u na schooltijd even binnen, bel of mail.

Tot de voorjaarsvakantie

 • Aanstaande donderdag en vrijdag heb ik een cursus over de Kanjertraining. Juf Marloes staat dan voor de groep. Schoolzwemmen gaat dan natuurlijk gewoon door.
 • Volgende week dinsdag (20 februari) is het afscheid van meester Martin. Wij doen dit 's ochtends op Schakel 1. Welke 1 of 2 ouder(s) zouden hiervoor mee willen fietsen? Ik wil om ongeveer 9:45 uur daarheen fietsen. We zijn om 10:30 uur terug denk ik.
 • Vrijdag 23 februari is de toets van geschiedenis, waarna de kinderen lekker kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

Agenda maart en april
Hier
vindt u de agenda voor de maanden maart en april. Er kan natuurlijk altijd wat wijzigen, maar dat hoort u dan wel. 

Op pad met de boswachter
Maandag 12 maart gaan we op pad met de boswachter. Het thema is, verrassend genoeg, bomen. We willen dan op de fiets gaan. De les duurt van 10:30 uur tot 11:30 uur. Wie wil er meefietsen en lopen die dag van 10:00 uur tot 12:00 uur? Ik hoor het graag.

Update 19 januari 2018

Themaweek
Aankomende week hebben we themaweek. Het thema is veiligheid. We zullen deze week extra zingen en werken rond dit thema.
We hebben dan ook a.s. maandagmiddag (22 januari) een voorstelling. Deze voorstelling is van 13:20 uur tot 14:05 uur in de gymzaal van Schakel 1. Ik verwacht uw kind dan ook tussen 13:00 uur en 13:15 uur bij Schakel 1 (Vondellaan). Wanneer de voorstelling is afgelopen, fietsen we met 2 andere groepen weer terug naar Schakel 2.
We sluiten de themaweek op zondag (28 januari) af met een kerkdienst in de Bethelkerk. Ik hoop dat er zoveel mogelijk kinderen en familie kunnen komen. Uw kind zit dan niet apart, maar gewoon bij de eigen ouder(s).

Cito-toetsen
We hebben al een aantal toetsen gehad en hebben er aankomende week nog een paar. Een spannende tijd voor veel kinderen. Wat ik fijn vind om te zien, is dat de concentratie er zeker is tijdens de toetsen. 

Schoolzwemmen 18 januari

Het zwemmen gaat gewoon door. Een aantal ouders brengen en halen ons met auto's. Fijn, bedankt!

Update 9 januari 2018

Allereerst de beste wensen voor 2018!
U kunt hier klikken voor de agenda januari/februari.
Verder starten we volgende week met de Cito-toetsen. Per dag zullen 1 of 2 toetsen worden afgenomen. De uitslag hiervan ontvangt u natuurlijk met het rapport in februari.

Update 13 december 2017

Kerstbakje maken
We gaan kerstbakjes/kerststukjes maken. Op school regelen we het kerstgroen (takken) en oase. Willen jullie zelf een bakje/schaaltje/kommetje, versieringen en evt. een kaars meegeven? Mocht je meer spullen hebben hiervoor, ontvang ik het ook graag voor kinderen die misschien niets hebben. Verder zijn een paar snoeimessen en wat ijzerdraad ook handig.
En welke ouders vinden het leuk om hierbij te helpen? Of misschien wil je zelf de uitleg geven met het voordoen in de klas? Dit is namelijk niet mijn sterkste punt. :)

Kerstlunch
Op vrijdag 22 december lunchen we met elkaar in de klas. Wil iedereen iets maken/kopen/meegeven? Om niet allemaal dezelfde dingen te krijgen verdelen we het. Morgen ga ik met de klas hiervoor een lijst samenstellen. Deze hang ik op de deur. Overlegt u vanaf morgen met uw kind waar hij / zij zijn naam achter kan zetten? Bedankt alvast!

Stichting AAP
We gaan Marria, de chimpansee die bij stichting AAP verblijft, helpen. Hoe doen we dit? In de klas staan 2 grote dozen waar we kabels en oude mobieltjes/cartridges verzamelen. Morgen (donderdag) krijgen de kinderen 2 zakjes mee waarop meer informatie staat wat er ingeleverd kan worden en hoe.
Voor de volledigheid:

 • De gegevens die op de zakjes ingevuld kunnen worden zijn natuurlijk niet verplicht. Dit mag. 
 • Op school hebben we een paar extra zakken.
 • Let op dat er geen gegevens meer op de oude mobieltjes staan en dat de simkaart er uit is.
 • Het is een langlopende actie: het hele schooljaar. Dan worden de dozen weer opgestuurd. 
 • Meer informatie is hier te vinden: www.aap.nl/inzamelenvooraap

Update 1 december 2017

Sinterklaas:
We gaan gewoon naar onze eigen klas. 's Ochtends zullen we met name bezig zijn met de surprises. (Deze kunnen maandag de 4e in een vuilniszak / plastic tas ingeleverd worden). 
's Middags zijn we bezig met andere leuke dingen. Ook komt de Sint dan even een kwartier in de klas. Deze middag krijgen de kinderen ook drinken en wat erbij van de OR.

Sponsorloop KIKA:
Groep 6 heeft bij elkaar (inclusief de incasso's die nog volgen) € 891,75 opgehaald. Wauw!!! Dit bedrag gaat in z'n geheel naar KIKA. Wat ben ik trots op jullie!

Ouderhulp:

 • Maandag 11 december gaan we 's middags schaatsen. De ouders van Sharon, Ninthe en Manuela gaan dan mee.
 • Vrijdag 15 december gaan we 's ochtends naar de bibliotheek. De ouders van Ninthe, Evianne en Eliane gaan dan mee.

Update 22 november 2017

Foto's:
Er staan weer wat foto's online. Leuk om eens te kijken! Klik hier.

Lootjes trekken:
Om de oude man wat te ondersteunen, helpen wij hem door elkaar cadeautjes te geven met Sinterklaas. Hoe doen we dit? Je koopt 1 of meer cadeautjes voor ongeveer € 3,50 voor het getrokken kind. Dat verpak je in een mooie, leuke surprise. Ook maak je er een mooi, passend gedichtje bij. Dit lever je maandag 4 december na schooltijd op school in. Tip: doe er een grote (vuilnis)zak omheen, zodat iemand anders niet al meteen ziet wie jij hebt.

Dinsdag 5 december:
Een gezellige dag, gewoon op Schakel 2. De Sint laat zijn gezicht nog wel even zien. De schooltijden zijn ook gewoon hetzelfde.

Maandag 11 december:
's Middags gaan we van 14:00 - 15:00 uur schaatsen op de schaatsbaan in de stad. Meer info volgt nog. Wel wil ik graag weten welke ouders het leuk vinden om mee te gaan. We gaan op de fiets.

Vrijdag 15 december: 
's Ochtends gaan we op bezoek bij de bibliotheek. Dit is van 9:00 - 10:15 uur. Ook dan gaan we op de fiets. Welke ouders willen er dan mee? Ik hoor het graag.

Vrijdag 22 december:
We hebben deze dag een continurooster (tot 14:00 uur dacht ik). We hebben dan de kerstviering in de klas. Meer informatie volgt.

Update 8 november 2017

Algemeen:
Het is mijn streven om hier wat regelmatiger wat op te zetten. Dit kan heel divers zijn. Nuttige, praktische dingen zoals de agenda voor een bepaalde maand, maar ook waar we mee bezig zijn, zoals moeilijkheden met rekenen en leuke foto's van uitjes/activiteiten.

Agenda november/december:
Klik hier voor de agenda van november en december.

Foto's:
In het fotoalbum van groep 6 staan vanaf nu regelmatig foto's. Mocht u niet willen dat uw kind hierop staat, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Update 18 september 2017

Er zijn een aantal dingen aangepast / toegevoegd:

 • De agenda voor de maanden september en oktober. Klik hier. In de agenda staan belangrijke dingen, zoals: toetsen, schoolzwemmen, enz.
 • De klassendienstlijst voor het hele schooljaar. Zo weet u wanneer uw kind wat later thuis kan zijn.
 • Een aantal bestanden voor de spreekbeurt van uw kind. Zie kopje hieronder.

Spreekbeurten

In groep 6 wordt verwacht dat uw kind één spreekbeurt houdt. Hier zijn 3 documenten daarover:

 • Een lijst met data. Zo weet u wanneer uw kind aan de beurt is. Klik hier.
 • Twee pagina's met informatie over hoe een spreekbeurt voorbereid en gehouden kán worden. Klik hier.
 • Een beoordelingsdocument. Hierop kunt u zien waar er op gelet wordt bij de spreekbeurt. Let op: dit hoeft en kan dus niet ingevuld worden. Dit is puur ter informatie. Klik hier.

Vakanties: 2017-2018:

Zie voor de data de website onder het menu: Algemeen - vakanties en schooltijden

Studiedagen worden in de loop van de maand september bekend gemaakt. Kijk ook naar de agenda op de website.

Bewegingsonderwijs

De groep heeft bewegingsonderwijs in de gymzaal. Dit is in de even weken op dinsdagochtend en op vrijdagmiddag. In de even weken is het alleen op dinsdagochtend. De oneven weken is er namelijk schoolzwemmen op donderdagmiddag.

Overblijven

Op school kunnen kinderen tussen de middag (niet op woensdag) overblijven. Het is de bedoeling dat ze zelf eten en drinken meenemen. Op de website onder het menu TSO -S2 kunt u meer informatie lezen over o.a. de betalingen en het aanmelden.

Schoolreisje

25 juni

Oudergesprekken

U bent altijd welkom op school om een afspraak te maken voor een gesprek met de leerkrachten en/of schoolleiding.

Informatieavond

14 september om 19.00 uur

Groepsinformatie

Hieronder noemen we enkele praktische zaken die betrekking hebben op de ‘werkwijze’ in groep 6.

Naar binnen gaan

Als de bel gaat, gaan de kinderen bij de ingang staan. De leerkracht haalt de kinderen op.
Als er dingen zijn om te bespreken die wat langer de tijd nodig hebben, vragen wij u om na schooltijd te komen of om een afspraak te maken.

Eten en drinken

De lln. kunnen hun meegebrachte eten en drinken op een tafeltje zetten in het lokaal. Wilt u op pakjes drinken en koekjes de naam van uw kind zetten? Sommige kinderen weten nl. niet wat ze meegenomen hebben.

Klassendienst

We vinden het belangrijk om samen zorg te dragen voor het lokaal en de materialen die we gebruiken. Daarom hebben we elke week twee hulpjes die mogen helpen bij het uitdelen en ophalen van de materialen. Deze hulpjes helpen na schooltijd ongeveer 10 minuten met het opruimen van het lokaal.

Huiswerk

Het kan nodig zijn dat uw kind thuis extra oefeningen krijgt om goed mee te kunnen doen in de klas. Dit gaat in goed overleg met u. Ook geven we huiswerk mee om de kinderen vast voor te bereiden op het vele huiswerk op het voortgezet onderwijs. We rekenen op uw medewerking. Tevens hebben de kinderen een huiswerkmap.

Luizentas

De lln. moeten hun jas in de luizentas doen. Heeft u er nog geen of bent u hem misschien kwijt, u kunt een nieuwe op school kopen. Een luizentas kost €5,-

We hopen u met bovenstaande goed geïnformeerd te hebben. Met eventuele vragen en opmerkingen kunt u altijd bij ons terecht.

We hopen op een goede en gezellige samenwerking!