cbs de Schakel
U bevindt zich hier: Nieuws » Actueel nieuws

Kanjertraining op De Schakel

vrijdag 31 augustus 2018 - 14:36:20 RSS

Wij werken met de Kanjertraining aan een veilige sfeer op school. De ansichtkaart die maandag is meegegeven aan uw kind geldt voor de kinderen, het team en de ouders: denk niet alleen aan jezelf maar ook aan anderen. Spreek met respect over elkaar.

Op de kaart ziet u twee verschillende kolommen.

De groene smileys staan voor: Doe waar je blij van wordt en niet ziek. Let op je klasgenoten, de leraar en je ouders. Voelen die zich prettig bij jouw gedrag? De krul aan het eind staat voor de waarden en de normen die je hebt meegekregen.

De rode smileys staan voor: Mijn vrienden en vriendinnen lachen om mijn gedrag of vinden mij stoer. Maar de rest van de klas vindt mijn gedrag vervelend of zijn bang voor mij. Ook anderen in mijn omgeving zijn niet blij met mijn gedrag. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Dit is ook niet hoe ikzelf wil dat mijn omgeving en klasgenoten mij zien.

We zouden het erg fijn vinden als u de ansichtkaart een prominent plekje geeft; bijvoorbeeld op de koelkast of op het prikbord, en als u van tijd tot tijd aan de inhoud refereert, trekken we als school en huis samen op!