U bevindt zich hier: Nieuws » Actueel nieuws

Wat als de leerkracht ziek is?

vrijdag 14 december 2018 - 09:16:59 RSS

De winterperiode is een tijd waarin veel leerkrachten uitvallen door ziekte. Deze week moesten meester Theo en juf Jeanine zich ziek melden. Invallers zijn er niet of nauwelijks.

Wat kan u verwachten als de leerkracht van uw kind ziek is? Om u een beeld te geven hoe wij werken, geef ik aan wat onze afspraken zijn:

1 Als een leerkracht ziek is, polst hij/ zij eerst de duo-leerkracht (indien van toepassing).

2 Als deze niet kan invallen, zoekt de directeur een invaller via de VCO Invalpool.

3 Als er niemand beschikbaar is, zet de directeur een vraag uit onder alle teamleden. Heel vaak is iemand die zich aanbiedt, niet in de laatste plaats onze gouden vrijwilliger Aart van Dam. Zo verving hij gisteren meester Theo.

4 De kinderen van de groep worden verdeeld over de andere groepen met een lespakket. Zo hebben we vandaag de kinderen van groep 4b verdeeld over de andere groepen.

5 In het geval wij al twee dagen tevoren weten dat de groep niet bemenst kan worden, dan worden de ouders en verzorgers via de mail op de hoogte gebracht dat de leerlingen vanaf de tweede dag geen les krijgen. Ook wordt er een bericht op de website geplaatst en wordt een bericht op het Informatiebord of de deur geplakt. U krijgt dus in principe nooit een bericht dat uw kind de volgende dag geen les zal krijgen. Er zit altijd een dag tussen, zodat u tijd heeft om opvang voor uw kind te regelen.

Heeft u vragen over bovenstaande (of over andere zaken); loop gerust langs bij mij. Ik sta niet voor een groep en kan dus ook onder schooltijd tijd vrijmaken voor een gesprek met u.

Ruud Vogel