U bevindt zich hier: Nieuws » Actueel nieuws

Vlag halfstok voor de slachtoffers in Christchurch en Utrecht

maandag 18 maart 2019 - 22:17:15 RSS

Op scholen van de VCO hangt vandaag de vlag halfstok. Wij rouwen mee met de nabestaanden van de slachtoffers in de Masjid Al Noor moskee en de Linwood moskee in Christchurch, Nieuw Zeeland.

Wij nemen afstand van het gedachtengoed dat de dader via internet verspreidde. Leugens over moslims die het vrije Westen overnemen.

Wij geloven dat moslims en christenen veel delen.  Zowel in de Koran als in de Bijbel is het grote gebod: Heb God lief boven alles en uw naaste als uzelf.  Alleen samen kunnen wij de grote problemen waar wij voor gesteld zijn; als de opwarming van de aarde, het voedseltekort in grote delen van de wereld, de uitbuiting van kinderen, de drugshandel, enz. bestrijden.

Elke terrorist die in de naam van zijn God een aanslag pleegt op medeschepselen, maakt zijn geloofsgenoten te schande en handelt in strijd met wat zijn heilig boek leert.

Elke vergelding van geweld met nieuw geweld, zoals gisteren in Utrecht, is een stap naar chaos.

Ons antwoord op het geweld tegen moslims in Nieuw-Zeeland, maar ook in Nederland, is de vlag die vandaag halfstok hangt.  Ons antwoord tegen de haat is het gebed van Franciscus van Assisi:

Heer, maak mij tot een instrument van uw vrede:

laat mij liefde brengen waar haat is,

eenheid waar mensen verdeeld zijn,

vergiffenis aan mensen die zwak zijn,

laat mij hoop geven aan wie niet meer hoopt,

geloof aan wie twijfelt;

laat mij licht brengen waar het duister is

en vreugde waar mensen bedroefd zijn.

 

Het team van De Schakel